Zelftest » Nieuws » Scholen krijgen 2x per week gratis zelftesten

Scholen krijgen 2x per week gratis zelftesten

Het ministerie van Onderwijs meldt dat leerkrachten kunnen zich 2x per week gratis testen op Corona met de zelftest. Daarnaast kunnen de leerlingen zichzelf ook gratis testen wanneer er iemand in de klas COVID-19 bleek te hebben.

Leraren kunnen zich preventief zelf-testen

Doordat leraren zichzelf kunnen testen kunnen besmettingen sneller worden opgespoord, en actie worden ondernomen, zoals een zelfquarantaine.
Leraren zijn niet verplicht zichzelf te testen. Wie zich wel graag wilt testen heeft daar nu een gratis mogelijkheid voor.

 

Leerlingen kunnen zich ook gratis testen

Leerlingen kunnen zich ook gratis testen wanneer een klasgenoot positief getest is op COVID-19. Daarmee kunnen we meerdere besmettingen voorblijven. Bij wie de zelftest positief uitvalt moet vervolgens naar de GGD om zich opnieuw te laten testen.

 

Symptomen komen later

Symptomen hoef je niet altijd te ervaren is nu gebleken, en wanneer er wel symptomen aan de orde zijn, dan komen die een aantal dagen tot een week na de besmetting. In de tussentijd bestaat het risico dat je anderen besmet het COVID-19. Door te testen met de zelftest kunnen leraren in een eerder stadium aan de bel trekken.