Roche zelftest

Video afspelen

Roche Corona zelftest

Zelf ondiep testen via de neus

Een groot voordeel van de Roche zelftest is dat je op ondiep kunt testen. Dieper dan 2 centimeter hoef je niet de neus in te gaan met het wattenstokje. Hierdoor is de test niet zo onaangenaam als de sneltester die bij de GGD  (teststraten) gebruikt worden. 

Zelftest met hoge betrouwbaarheid

De zelftest van Roche is een betrouwbare Corona zelftest die je zelf thuis kunt gebruiken. De test is ongevoelig voor andere eiwitten. Dat wil zeggen dat de kans bijzonder klein is dat je een positief testresultaat krijgt wanneer je geen Corona hebt.

Testen op mutaties van het virus (SARS-CoV-2) kan ook met de test van Roche. Hij detecteert dus ook de Britse variant, de Braziliaanse variant, en de Zuid-Afrikaanse variant. Een all-in-one tester dus.

Gevoeligheid Specificiteit
83,30%99,10%

De gevoeligheid vertelt iets over het aantal positieve detecties, vergeleken met de PCR test, gemeten onder COVID-19 besmette personen.

Het cijfer bij specificiteit geeft het percentage vals-positief aan bij mensen met COVID-19, vergeleken met de PCR test. Hoe hoger dit cijfer, hoe kleiner de kans dat de test positief uitwijst bij geen Corona.

Zelftest van Roche is goedgekeurd

De zelftest van het merk Roche is goedgekeurd door het RIVM. De Corona sneltest (Rapid Antigen) is onderzocht op zijn betrouware werking. De Roche Rapid Antigen is daarbij goedgekeurd en toegelaten tot de Nederlandse consumentenmarkt (d.m.v. een ontheffing). Bovendien heeft de Roche sneltest een TüV certificering en een CE keuring.

Hoe werkt de Roche zelftest?

Neem een monster uit de neus

monster afnemen voor de zelftest
 1. Met het wattenstokje neem je op een diepte van 2 centimeter een monster uit de neus.
 2. Hierbij draai je 4x het wattenstokje rond
 3. Stap 1 en 2 herhaal je bij het andere neusgat. 

Testvloeistof maken om mee te testen

wattenstaafje buisje acon flowflex
 1. Verwijder de folie die het buisje afsluit.
 2. Draai het wattenstaafje minstens 10x rond in de vloeistof. 
 3. Knijp in het buisje terwijl je draait.
 4. Knijp bij het eruit halen van het wattenstaafje nogmaals in het buisje om het laatste vocht uit het wattenstaafje te halen.
 5. Plaats de dop op het buisje om vervolgens op de testcassette te druppelen.

Testen met de Roche zelftest

 • Druppel vervolgens 4 druppels vloeistof in de druppelzone en zet een timer of wekker op 15 minuten. Binnen enkele minuten zal de controlelijn zichtbaar worden.

 • Zodra de wekker of timer afloopt kijk je of er een lijn bij T zichtbaar is geworden. Is dat het geval dan ben je met de Roche zelftest positief getest op Corona en heb je dus Corona.
corona zelftest roche 25 stuks

Roche zelftest kopen

Zelf testen op Corona/COVID-19!

Inhoud verpakking:

 • 25x Roche SARS-CoV-2 Antigen Test cassette
 • 25 x wattenstokje
 • 25x buisje met testvloeistof
 • 25x houder voor het buisje
 • 25x druppeldop
 • handleiding

Wist jij dat je ook zonder symptomen Corona kunt hebben? Dat maakt testen zo waardevol!