Zelftest » Nieuws » Regels rond het Corona beleid iets soepeler

Regels rond het Corona beleid iets soepeler

Vandaag 16 maart 2021 worden de regels rond het Corona beleid weer wat soepeler. Kinderen kunnen bijvoorbeeld weer naar zwemles toe. Winkelen op afspraak wordt ook soepeler. Wat verder veranderd is dat volwassenen ouder dan 27 jaar buiten mogen sporten met z’n vieren.

Grote versoepelingen zitten er voorlopig nog niet in

Vorige week werden de aanpassingen door demissionair premier Mark Rutte bekend gemaakt. Hoewel het wel gewenst is, zitten grote versoepelingen er niet in. In de ziekenhuizen is het aantal besmettingen al weken lang erg hoog, dus veel ruimte voor versoepeling is er niet.

De avondklok

Voorlopig blijft de avondklok nog van kracht, en tot zeker 30 maart 2021. De avondklok is 23 januari ingegaan en dat betekent dat van 21.00 uur tot en met 04.30 uur iedereen binnen moet blijven. Alleen met een geldige reden mag je jezelf op straat begeven, denk bijvoorbeeld aan een noodsituatie of wanneer je de hond moet uitlaten. Hier kun je meer lezen over de avondklok regels.

Zelf blijven testen, ook wanneer je geen klachten hebt

Het wordt aangeraden om jezelf te blijven testen op Corona, ook wanneer je geen klachten hebt. De klachten ontstaan pas nadat je het Coronavirus opgelopen hebt. Daarom is het raadzaam om regelmatig jezelf te testen met de Corona zelftest. Op die manier kun je direct voorzorgsmaatregelen nemen wanneer de test positief uitwijst.