Zelftest » Nieuws » Nieuwe Corona variant in Frankrijk opgedoken

Nieuwe Corona variant in Frankrijk opgedoken

Maandagavond, 16-3-2021, meldde de Franse overheid dat in Bretagne een nieuwe Corona variant is opgedoken. De mutatie is aangetroffen in een ziekenhuis in Lannion. Onder de 79 onderzochte patiënten bleken 8 mensen met de nieuwe variant besmet te zijn. 

Eerste onderzoeken

Uit eerste onderzoeken blijken er geen aanwijzingen te zijn dat het om een meer gevaarlijke of besmettelijke variant gaat dan de eerder aangetroffen varianten. Vervolgonderzoeken moeten meer duidelijkheid geven. Hoe de Franse variant reageert op de vaccins is vooralsnog onbekend.

Een virus muteert zich

Virussen, zoals het SARS-CoV-2 muteren zich continu. Soms verandert er niets aan de besmettelijkheid en soms wel. Zo zijn er eerder in Engeland, Zuid Afrika, en Brazilië andere varianten en mutaties opgedoken.

Testen en blijven testen

Alleen door te testen en te blijven testen met de Corona test kunnen we het virus onder controle houden, en de verspreiding daarvan zoveel mogelijk inperken. Voordat je symptomen hebt kun je al andere mensen besmetten, en dat maakt het virus zo gevaarlijk. Met de Corona zelftest test je jezelf thuis in een veilige omgeving, zonder dat je daar de deur voor uit hoeft. Op die manier kun je direct actie ondernemen en je omgeving waarschuwen wanneer de zelftest positief is.