Zelftest » Nieuws » Meer besmettingen doordat er meer getest wordt

Meer besmettingen doordat er meer getest wordt

De Corona besmetting cijfers nemen in een rap tempo toe. Halverwege maart zitten we op dezelfde piek als half januari. Dit cijfer is verklaarbaar, want sinds de afgelopen tijd is het aantal Corona testen ook in een rap tempo toegenomen. Er wordt immers ook meer getest.

RIVM registreert het aantal Corona testen

Het RIVM registreert het aantal Corona tests per dag, en afgelopen week waren dat ongeveer 62 duizend Corona testen per dag. De week ervoor werden er 48 duizend testen uitgevoerd. Het aantal testen is daarmee met ruim 25% gestegen.

Zelf testen belangrijker dan ooit

Het RIVM registreert alleen de testen die worden afgenomen door de GGD, dus o.a. in de teststraten. De thuistest wordt in deze cijfers niet meegenomen. Thuis testen brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo hoef je geen afspraak te maken bij de teststraat. Tegelijkertijd kun je de zelftest doen wanneer het jou het beste uitkomt. Ook wanneer er geen symptomen in beeld zijn is het slim om te testen op Corona. De symptomen komen namelijk een aantal dagen nadat je besmet bent, en in de tussentijd kun je wel andere mensen besmetten. Testen en blijven testen helpt dus enorm om de verspreiding van het Coronavirus te verkleinen.

Corona meldingen

corona meldingen maart 2021 kaart

Bron: RIVM