Zelftest » Wiki » LAMP test – TNO

LAMP test – TNO

De LAMP-test kan uitsluitsel geven bij Corona. Sinds het begin van de Corona uitbraak is de LAMP-test, ontwikkeld door het TNO, over de hele wereld steeds populairder geworden. Er kan een betrouwbaar resultaat worden gegeven en de test kan eenvoudig vanuit de auto worden uitgevoerd. Daarnaast is de test gebaseerd op de wetenschappelijke methode van het vermenigvuldigen van materiaal middels de PCR-technologie. Wij zetten hier een aantal belangrijke voor- en nadelen van deze Corona test op een rij en vertellen je hoe je de LAMP-test kunt laten uitvoeren en wat de procedure is.

Bekende voor- en nadelen van de LAMP-test

Dit zijn zaken die je zeker wilt weten voordat je je laat testen op Corona middels een LAMP test:

  •  Een belangrijk voordeel van de LAMP-test is dat deze is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en dat er dus een hoge mate van betrouwbaarheid kan worden gegarandeerd. Er wordt gebruik gemaakt van de modernste PRC-techniek om met zekerheid de diagnose Corona te kunnen geven.
  • De LAMP-test kan eenvoudig worden uitgevoerd in Nederland en is beschikbaar in teststraten alsook bij particuliere aanbieders. De test zelf neemt maximaal een minuut in beslag en wordt door een ervaren, gespecialiseerde medewerker, uitgevoerd.
  • De LAMP-test is voor iedereen beschikbaar, onafhankelijk van leeftijd en gezondheidstoestand. Ook is de test niet gevoelig voor externe factoren waardoor hij binnen vanuit de auto kan worden uitgevoerd.
  • Een voordeel is ook dat er met 1 test uitsluitsel kan komen. Bij een adem test kan er een tweede onderzoek nodig zijn als er een mogelijke positieve uitslag wordt vastgesteld.

Dit zijn bekende nadelen verbonden aan het gebruik van de LAMP-test:

  •  Je zult alsnog moeten wachten op de uitslag van de LAMP-test. Dit is weliswaar korter dan bij de PRC-test maar het gaat alsnog om enkele uren. De uitslag wordt vervolgens aan je gecommuniceerd via de telefoon of per e-mail.
  • Het uitvoeren van de test kan vervelend zijn. Ook hier moet er een swab in de neus worden uitgevoerd. Dit veroorzaakt geen pijn maar is ook geen prettig gevoel. Bij bijvoorbeeld een adem test kan de procedure minder gevoelig worden uitgevoerd.

Een vermoeden van Corona? Doe dan zelf de thuistest!

Als je Corona gerelateerde klachten hebt is het verstandig om je zo snel mogelijk te testen. Zo voorkom je dat je mogelijk familieleden en vrienden kunt besmetten. Met de Corona zelftest kun je zelf thuis gaan testen zonder vooraf een afspraak te maken. De Corona thuistest is tevens een aangename test waarbij de wattenstaaf niet diep de neus in moet.