Zelftest » Nieuws » Gratis Corona thuistest voor Engelsen

Gratis Corona thuistest voor Engelsen

Vanaf 9 april 2021 kunnen de inwoners van Engeland gratis een Corona thuistest doen. De inwoners ontvangen 2x per week een gratis thuistest. Met de komst van dit testprogramma moeten de Coronaregels weer versoepelt kunnen worden.

Door te weten wie het Coronavirus bij zich draagt, kunnen er sneller maatregelen getroffen worden, en kan het virus beter onder controle gehouden worden. Voorheen konden alleen de risicopati”enten een gratis Corona sneltest doen. Nu wordt dit beschikbaar voor de hele bevolking.

De sneltesten waar de thuistest/zelftest ook onder valt heeft zijn pluimen reeds verdiend. De sneltest heeft namelijk ruim 120 duizend besmettingen gedetecteerd die anders niet aan het licht waren gekomen. De sneltest maakt het testen makkelijker en sneller, en daardoor kunnen we sneller het virus indammen.

Zover bekend gaat Nederland geen dergelijk testprogramma opstellen zoals in Engeland het geval is. In Nederland moeten mensen zelf de Corona zelftest kopen. Dit kan o.a. bij de apotheek. Bij de apotheek kom je onder andere de Healgen zelftest tegen. De Healgen test is een toonaangevende sneltest voor thuis met een zeer hoge betrouwbaarheid. Deze test wordt ook door de GGD ingezet bij teststraten, maar dan met een lang wattenstaafje. Bij de zelftest zit een kort wattenstaafje.