Zelftest » Wiki » Corona blaastest

Corona blaastest

De Corona blaastest is een aantal keer in het nieuws verschenen. De eerste berichten waren zeer positief. De blaastest kan namelijk in enkele seconde waarnemen of iemand Corona heeft. Echter is de Spironose, zoals de elektrische Corona neus ook wel genoemd wordt, buiten gebruik gesteld. In februari bleek de neus namelijk niet helemaal betrouwbaar te zijn. Er werden namelijk een aantal valse negatieve uitslagen gemeld. Vals negatief betekent positief. Mensen die dus wel het Coronavirus hadden werden aangemerkt als geen Corona aanwezig.

GGD wilt de Coronatest spoedig in gebruik nemen

de GGD wilt de Corona blaastest graag spoedig weer in gebruik kunnen nemen. Het versnelt namelijk de testprocedure in de teststraten. Volgens het onderzoek is gebleken dat er geen fout zit in de blaastest zelf, maar in de procedure eromheen. Medewerkers moeten dus beter opgeleid worden om de blaastest te bedienen.

Voordeel van de blaastest

Het voordeel van de Corona blaastest is dat het apparaat snel werkt en dat je geen wattenstaaf in je neus hoeft. Bij de teststraten wordt nog altijd voor de ‘diepe’ methode gekozen, terwijl dat bij de zelftest ook niet nodig is. De Corona zelftest voor thuisgebruik is zeer effectief en nauwkeurig met een bijzonder laag vals positief percentage.